aşurenin yapılışı

malzeme : 1 kilo buğday, 2 kil şeker, yarım kilo nohut, yarım kilo kuru fasulye, yarım kilo kuru üzüm, 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı ince doğranmış kuru incir, 1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı, 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağ nar, tarçın, 1 su bardağı fındık, 1 paket çam fıstığı, 1 paket kuş üzümü, 3 tane (ince doğranmış) elma

yapılışı : Buğday akşamdan pişirilir.Nohut,kuru fasulye,kuru üzüm akşamdan ısıtılır.Ertesi gün ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür.Bütün malzeme büyük bir tencerede karıştırılır.Aşurenin kıvamına göre su ilave edilir.Kaynamaya başlayınca incir,kayısı, elma veşeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilir. Aşure bekletilmeden kaselere boşaltılır; üzeri ceviz,fındık,nar,fıstık ve tarçınla süslenir. Bu malzemelerden takriben 40-50 kişilik aşura çıkar
afiyet olsun